Project Description

NetTango & Scratch

Doel / Eindresultaat ?

Ben je klaar om een echte Tech wizard te worden? Dit project is jouw kans om dat te laten zien! Aan het einde van deze uitdagende rit presenteer je een supercool eindproject dat jouw skills en creativiteit in de spotlight zet. Of je nu kiest voor het ontwikkelen van een ingewikkelde game of een interactieve simulatie, jij beslist en jij bouwt het! Maar het gaat niet alleen om het coderen; je leert ook hoe je slim samenwerkt en projecten van A tot Z maakt. Dit zijn skills die je niet alleen nu van pas komen, maar die je ook een voorsprong geven in je toekomstige studies of carrière. Get ready to impress!

Wat leer je?

Je duikt in de boeiende wereld van het programmeren met NetTango en Scratch, geïnspireerd door een dynamische lessenreeks van Harvard. Je leert de fundamentele principes van coderen, van logisch denken tot probleemoplossende vaardigheden. Deze kennis is essentieel in de snel evoluerende technologische wereld en bereidt je voor op zowel digitale uitdagingen als kansen.

Wat doe je?

Je gaat hands-on aan de slag met spannende projecten. Je programmeert je eigen zonnestelsel, waarbij je de fascinerende bewegingen van planeten simuleert. Je duikt ook in de wereld van game-ontwikkeling door het creëren van je eigen versies van klassieke spellen zoals Pac-Man en Super Mario. Aan het einde van het project mag je bovendien je eigen eindproject kiezen dat je in een team of individueel kunt ontwikkelen. Of het nu een unieke game, een innovatieve simulatie of een ander creatief concept is, jij hebt de controle!

Hoe ziet een namiddag er concreet uit?

Elke projectnamiddag begint met een korte bespreking van de doelen en taken van die dag. Vervolgens werk je in groepjes of zelfstandig aan jouw project, met de ondersteuning van je leerkracht. Er zijn regelmatige check-ins waarbij je vragen kunt stellen en feedback krijgt op je voortgang. De namiddag is dynamisch en gevuld met creatieve energie, waarbij je actief betrokken bent bij het ontwikkelen en testen van je programmeervaardigheden.

Terug naar het overzicht