Inschrijven

Binnenkort nemen jullie een belangrijke beslissing: op welke nieuwe school start je (kind) volgend schooljaar en in welke studierichting? Om jullie goed te informeren organiseren middelbare scholen infonamiddagen. Dit jaar ziet de klassieke infonamiddag er helemaal anders uit.

Om jullie toch een juist beeld van de school, studierichtingen en sfeer te geven, hebben we voor een aantal alternatieven gezorgd:

  • Op 6 maart kan je terecht op onze online infonamiddag om al je vragen stellen.
    Meer info hierover lees je onder dit bericht.
  • Via dit filmpje kan je zien welke studierichtingen je op onze school kan volgen.
  • In dit filmpje tonen we een aantal praktische zaken: hoe ziet een dag op SFE eruit, wanneer begint en eindigt de school, wat kan je in de middagpauze verwachten…
  • Via onze opendeurapp kan je alle belangrijke informatie over onze school en de inschrijvingsprocedure nog eens nalezen. Ook filmpjes kan je hier herbekijken.
  • In dit filmpje vertelt een leerlingenbegeleider wat er gebeurt op de school op vlak van leerzorg bovenop de zorg in de gewone lessen.
  • Ook op onze website www.sfevergem.be vind je heel veel info terug.

We hopen dat jullie via deze wegen onze warme school kunnen ontdekken. Mochten jullie nog vragen hebben, kunnen jullie uiteraard ook contact opnemen met ons via telefoon of e-mail.

Als je een persoonlijk gesprek wil met de directie of leerlingenbegeleiders (bv. rond leerzorg, medische opvolging, thuissituatie…), kan je je contactgegevens, vragen, suggesties… achterlaten op dit digitaal formulier en dan word je in de loop van de komende weken gecontacteerd.

inschrijvingen@sfevergem.be
Persoonlijk gesprek aanvragen
Overzicht infosessies 6 maart 2021 KLIK HIER

inschrijvingsprocedure 1A voor schooljaar 2021-2022

Let op! Onze e-mails kunnen terechtkomen in uw spamfolder. Bekijk daarom ook uw ongewenste e-mails mocht u onze e-mail niet ontvangen hebben.

Je duidt St-Franciscus Evergem aan als school van je eerste keuze. Op de tweede plaats kan je de school van je tweede voorkeur aanduiden. Op welke dag of op welk uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Wil je hulp bij het aanmelden, neem dan contact op met de school (09 253 71 76). Broers, zussen, kinderen van personeel moeten ook digitaal aanmelden, maar krijgen voorrang om in te schrijven

Bijkomende info inschrijvingen / schoolreglement / pedagogisch project

Indien u informatie wenst over de school of over de inschrijvingsprocedure, kan u telefonisch contact opnemen met het leerlingensecretariaat (09 253 71 76) of mailen naar

In de loop van januari ontvangt u dan een informatiefolder en een uitnodiging voor de digitale infonamiddag. De makkelijkste manier om alles te weten te komen over onze school je te informeren op onze digitale infonamiddag.

Het pedagogisch project kan je terugvinden vanaf pagina 2 van het schoolreglement.

inschrijvingen@sfevergem.be

Vermeld steeds contactgegevens (naam van uw kind, leerjaar, studierichting, adres, telefoon, e-mailadres).

Schoolreglement Sint-Franciscus Evergem