Elisabethzaal

In augustus 2017 verbouwde Sint-Franciscus Evergem de oude kapel. Deze werd in ere hersteld: het oude booggewelf werd weer opgewaardeerd en de oude glasramen werden -met oog voor het historisch erfgoed- voorzien van nieuwe dubbele beglazing aan de binnenzijde.

Daarnaast kreeg de ruimte een nieuwe laag verf en energiezuinige LED verlichting. Ook werden er de nodige akoestische elementen geplaatst. En dankzij een state of the art ventilatiesysteem D volgen de leerlingen er nu les in een aangenaam en gezond leefklimaat.

Vandaag wordt de ruimte gebruikt voor events en als polyvalente zaal. Ook dient de kapel als klaslokaal: er staan immers een 50-tal pc’s waar leerlingen gebruik van kunnen maken ter ondersteuning van hun leerproces.

Nieuwbouw

In 2013 startte de VZW Sint-Franciscus Evergem secundair onderwijs met de bouw van een nieuwbouwgebouw op de terreinen van de school. De bouw komt tegemoet aan de vraag van de school om meer ruimte te creëren gezien het leerlingenaantal van de school gestaag groeit. Op die manier kunnen we onze leerlingen en ons personeel bovendien comfortabele klaslokalen aanbieden die voldoen aan alle normen qua akoestiek, ventilatie en materiële inrichting.

De nieuwbouw omvat een 6-grote vaklokalen, die specifiek ingedeeld worden voor wetenschappen, natuurwetenschappen, STEM, biologie, fysica, … Ook zijn er 4 ruime standaard klaslokalen aanwezig. Op de bovenste verdieping bevindt zich een polyvalente ruimte voor meerdere klassen. Ook hier kunnen we flexibel inspelen op nieuwe trends, projectwerk, …

Bovendien is onze nieuwbouw uitgerust met een performant draadloos en bekabeld netwerk. Daarnaast zijn alle klassen voorzien van projectiemogelijkheden via energiezuinige LED beamers.

Op die manier halen we het maximaal uit onze lokalen en kunnen we onderwijs aanbieden aangepast aan de maatschappelijke evoluties.