Elisabethzaal

In augustus 2017 verbouwde Sint-Franciscus Evergem de oude kapel. Deze werd in ere hersteld, het oude booggewelf werd terug opgewaardeerd.

De ruimte kreeg een nieuwe laag verf, energiezuinige LED verlichting. Tevens werden er de nodige akoestische elementen geplaatst. Een state of the art ventilatiesysteem D zorgt voor een gezond leefklimaat.

De oude glasramen werden met oog voor het historisch erfgoed voorzien van nieuwe dubbele beglazing aan de binnenzijde.

Op heden wordt de ruimte gebruikt voor events en als polyvalente ruimte. Ook huisvest deze ruimte een 50-tal pc’s ter ondersteuning van het leerproces op school.

Nieuwbouw

Sinds 2013 bouwt de VZW Sint-Franciscus Evergem secundair onderwijs een nieuwbouwgebouw op de terreinen van de school. De bouw komt tegemoet aan de vraag van de school naar meer ruimte te creëren voor de gestage groei van de school. Tevens wensen we onze leerlingen en personeel comfortabele klaslokalen aanbieden die voldoen aan alle normen qua akoestiek, ventilatie, materiële inrichting.

Door deze uitbreiding zal Sint-Franciscus in staat zijn de groei van de komende jaren op te vangen en tevens een nog beter uitgebouwde infrastructuur aan te bieden aan de leerlingen en personeelsleden.

De nieuwbouw omvat een 6-grote vaklokalen, die specifiek zullen ingedeeld worden voor wetenschappen, natuurwetenschappen, STEM, biologie, fysica, … Ook zullen er 4 ruime standaard klaslokalen aanwezig zijn. Op de bovenste verdieping realiseren we een polyvalente ruimte voor meerdere klassen. Ook hier kunnen we flexibel inspelen op nieuwe trends, projectwerk, …

Onze nieuwbouw zal tevens uitgerust worden met een performant draadloos en bekabeld netwerk. Tevens zullen alle klassen voorzien zijn van projectie mogelijkheden via energiezuinige LED beamers.

Op die manier halen we het maximaal uit onze lokalen en bieden we onderwijs aangepast aan de maatschappelijke evoluties.