Lessenrooster 1e leerjaar A, BASIS met keuzegedeelte WoW

Gemeenschappelijke basisvorming

De gemeenschappelijke vorming van 27 lesuren is dezelfde in het 1e leerjaar A, om het even wat je kiest als keuzegedeelte. Je maakt in elk geval kennis met de nieuwe vakken ‘Engels’ en ‘mens en samenleving’. Ict is een geïntegreerd vak, dat wil zeggen dat je geen apart lesuur hebt, maar dat je in de andere vakken alle ict-vaardigheden zult aanleren en inoefenen.

Profiel van een leerling die kiest voor BASIS met WoW

  • Je bent graag bezig met taal en cultuur. Voor Frans en Nederlands worden er voldoende lesuren uitgetrokken. Er is dus in de klas meer tijd om alle leerstof grondig te bestuderen.
  • In WoW2 – WoordWereld komen ook Nederlands, Frans en Engels aan bod, maar hier ligt de nadruk op zelf doen: communicatie en creatie. Zo zet je bv nieuwe tekst op een bestaand filmpje of creëer je een actuacartoon met Paint.net of maak je een reportage met Shotcut
  • Ook krijg je een stevig pakket wiskunde. Je krijgt ook meer tijd om die leerstof in te oefenen.
  • Natuurwetenschappen, techniek en wiskunde behoren tot de gemeenschappelijke opleiding en worden grondig aangepakt in een STEMmige setting.

Wat kan je daarna doen?

Je kan je opleiding verder zetten in het 2e leerjaar met basisoptie Moderne talen en wetenschappen of met de basisoptie Economie & organisatie. Je kan ook overstappen naar een andere basisoptie.

WoordWereld

PiT (Project in Taal)