Centrum voor leerlingenbegeleiding

Aan elke school is er een centrum voor leerlingenbegeleiding verbonden. Hoewel deze dienst helemaal onafhankelijk is, werkt hij nauw samen met de school. Ons gezamenlijk doel is zorg voor leerlingen. Onze school is aangesloten bij het VCLB regio Gent

Contactgegevens

Holstraat 95
9000 Gent
logo telefoon 09 277 83 00
www.vclbgent.be 

Medewerkers op school

Bij het clb kan je terecht met heel wat vragen:

  • als je ergens mee zit of je niet goed voelt in je vel
  • als je moeite hebt met studeren
  • als je vragen hebt over je gezondheid, je lichaam
  • voor hulp bij je studie- en beroepskeuze
  • als je vragen hebt over relaties, seks, …

Hoe gaat het CLB te werk?

vraag gestuurd en handelingsgericht

Het clb bekijkt samen met jou wat je nodig hebt. Heb je een vraag die buiten de werking van het clb valt, dan krijg je uitleg en informatie over externe organisaties of personen waar je wel terecht kan.

In overleg met jou

Het clb werkt in overleg, dat wil zeggen dat alle beslissingen samen met jou worden genomen. Ben je ouder dan 12, dan is meestal jouw toestemming nodig om je ouders of voogd te betrekken bij de begeleiding.

Een volledig team ter beschikking

Aan het clb zijn ook een verpleegster en een arts verbonden. Je kan ook steeds via mevrouw Colman een afspraak maken bij hen voor een specifieke vraag.

Preventief medisch consult

In het 1ste en het 3de middelbaar is er een verplicht medisch consult. Het is een preventief onderzoek, dus niet omdat je ziek bent. Er is aandacht voor je gehoor, je zicht, voor je groei en puberteit, voor je leefgewoontes, … en er is tijd voor vragen.

Inentingen

Het CLB biedt ook gratis inentingen aan. Je ouders moeten daarvoor toestemming geven. In het eerste jaar kan je Hepatitis B-prikjes krijgen en kan je je laten vaccineren tegen het HPV-virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. In het derde jaar krijg je een laatste prik, een herhaling tegen tetanus en difterie.