Lessenrooster 1e leerjaar A, BASIS met keuzegedeelte CEO

Gemeenschappelijke basisvorming

De gemeenschappelijke vorming van 27 lesuren is dezelfde in het 1e leerjaar A, om het even wat je kiest als keuzegedeelte. Je maakt in elk geval kennis met de nieuwe vakken ‘Engels’ en ‘mens en samenleving’. Ict is een geïntegreerd vak, dat wil zeggen dat je geen apart lesuur hebt, maar dat je in de andere vakken alle ict-vaardigheden zult aanleren en inoefenen.

Profiel van een leerling die kiest voor BASIS met CEO

  • Je bent benieuwd naar wat een ondernemer nu precies allemaal doet, naar welke soorten producten er allemaal bestaan, hoe die geproduceerd worden en welke weg ze afleggen tot ze bij de klant komen.
  • Je bent een ondernemende leerling en gaat graag zelf aan de slag. In het vak CEO bezoek je een bedrijf of supermarkt om met je eigen ogen te zien hoe producten gemaakt en/of verkocht worden. Je gaat zelf op zoek naar een goed product en probeert dat aan de man te brengen. Dit betekent dat je reclamecampagnes creëert en via enquêtes onderzoekt of klanten je product ook zouden kopen. Je helpt mee bij een verkoopproject op school. Om uit een eigen escaperoom te ontsnappen, doe je een beroep op alles wat je in dit vak rond geldzaken geleerd zal hebben.
  • Ook krijg je een stevig pakket wiskunde. Je krijgt ook meer tijd om die leerstof in te oefenen.
  • Natuurwetenschappen, techniek en wiskunde behoren tot de gemeenschappelijke opleiding en worden grondig aangepakt in een STEMmige setting.

Wat kan je daarna doen?

Je kan je opleiding verder zetten in het 2e leerjaar met basisoptie Economie & organisatie of met de basisoptie Moderne talen en wetenschappen. Je kan ook overstappen naar een andere basisoptie.

CEO

PiT (Project in Taal)