Lessenrooster 1e leerjaar A, VERSNELD met keuzegedeelte Latijn

Gemeenschappelijke basisvorming

De gemeenschappelijke vorming van 27 lesuren is dezelfde in het 1e leerjaar A, om het even wat je kiest als keuzegedeelte. Je maakt in elk geval kennis met de nieuwe vakken ‘Engels’ en ‘mens en samenleving’. Ict is een geïntegreerd vak, dat wil zeggen dat je geen apart lesuur hebt, maar dat je in de andere vakken alle ict-vaardigheden zult aanleren en inoefenen.

Profiel van een leerling die kiest voor VERSNELD met LATIJN

  • Je springt creatief om met taal en je bent graag met taalbeschouwing en logisch redeneren bezig. Je vindt het fijn om verder te zoeken naar oplossingen, ook als die niet kant en klaar worden aangeboden. Wie tuk is op taal, kan in het vak WoW1 – WoordWereld creatief knutselen met Frans, Nederlands en Engels: cultuur, communicatie en creatie staan in the picture. Zo zet je bv. nieuwe tekst op een bestaand filmpje met Shotcut of schrijf je een Engels gedicht of ….
  • Er kan gerust nog een vak bij: 4u Latijn. Je hebt belangstelling voor geschiedenis en antieke culturen. Je maakt kennis met de taal van de Romeinen van 2000 jaar geleden, die tegelijk de basis vormt van heel wat moderne talen. Via de taal verken je de boeiende leefwereld van antieke Romeinen en Grieken.
  • Natuurwetenschappen, techniek en wiskunde behoren tot de gemeenschappelijke opleiding en worden grondig aangepakt in een STEMmige setting. Wie smaak vindt in wiskundige én taalkundige problemen, kan 4u Latijn combineren met het vak ‘Eureka’.
  • Je kan om met een stevig tempo voor wiskunde en Frans. Want je krijgt dezelfde leerstof voor die vakken als in de Moderne, maar op minder lesuren

Wat kan je daarna doen?

Je kan je opleiding verderzetten in het 2e leerjaar met basisoptie Latijn. Je kan ook overstappen naar een andere basisoptie.

Latijn

WoordWereld

Eureka