Staat mijn micro aan?

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 spelen leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar “Staat mijn micro aan?” van Jordan Tannahill.
Bestel je tickets hier!

Het stuk

Met haar stille protest voor het Zweedse parlementsgebouw in 2018 heeft de toen 15-jarige Greta Thunberg een wereldwijde beweging in gang gezet. Sindsdien zijn er wereldwijd al jarenlang Fridays for Future-stakingen. Studenten en jonge volwassenen demonstreren voor een leefbare toekomst en tegen het gebrek aan actie in het licht van een al plaatsvindende klimaatramp.

Toneelschrijver Jordan Tannahill heeft zich voor het stuk “Staat mijn micro aan?” laten inspireren door de toespraken van Greta Thunberg en heeft tegelijkertijd een uitdaging en een liefdesverklaring geschreven. 11 jonge mensen maken hun stem hoorbaar, behandelen het meest urgente probleem van de mensheid en stellen de vraag: op welke leeftijd begint politieke actie eigenlijk? Kan er rechtvaardigheid tussen de generaties zijn? Hoe overtuig je iedereen ervan om op te komen voor de toekomst van deze wereld?

Het stuk is geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

Crew

Acteurs:
Mira Bernaerdt, Caitlin Christ, Ayko Ghesquiere, Aster Goossens, Antje Liveyns, Charlotte Mechelinck, Margot Panhuysen, Em Peelman, Margaux Perreman & Yèléna Van Campe.

Muziek:
Mira Bernaerdt: drums
Lusin Ognyanov: dwarsfluit

Techniek:
Miray Shaban

Regie:
Felien De Smedt & Evelien Weymaere

Opbrengst

De opbrengst van het schooltoneel draagt bij aan de solidariteitsactie van onze school. Dit jaar zetten we ons in voor mensen in nood, veraf en dichtbij. Veraf ondersteunen we een project voor zuiver water in Popokabaka (Congo) via de Zusters van Maria met wie onze school nauw verbonden is. Dichtbij geven we steun aan de Sociale Kruidenier in Evergem. Een laatste deel van de opbrengst zal gaan naar de sociale noden van onze school.