Deur naar de toekomst

Het laatste jaar op een middelbare school is heel bijzonder. Speciale gebeurtenissen kleuren het jaar en geven je de kans onvergetelijke herinneringen op te bouwen: de honderddagenshow, het Sintenfeest, de laatstejaarsreis, … Maar op het einde van dat jaar sta je (opnieuw) voor een belangrijke keuze. Wat nu?

De overstap naar hoger onderwijs wordt op onze school voorbereid met tal van initiatieven. Twee van deze initiatieven gaan afwisselend –zowel voor de vijfde- als de zesdejaars- om de twee jaar door: de studiemarkt en Dreamday.

Studiemarkt

Onze laatstejaars staan binnenkort voor een belangrijke beslissing: een studiekeuze voor het hoger onderwijs. Voor velen is dit geen eenvoudige opgave. Om hen daarbij te helpen willen we een studiemarkt organiseren op vrijdag 25 maart, zo krijgen onze vijfdes en zesdes de kans om vragen te stellen over verschillende studierichtingen en de bijhorende toekomstperspectieven aan oud-leerlingen.

Daarom deze warme oproep…

Ben je oud-leerling op onze school en herken je de twijfels en vragen waarmee onze leerlingen zitten op de vooravond van hun belangrijke stap naar hoger onderwijs? Ben je vrij op vrijdagavond 25 maart en bereid om met onze leerlingen in gesprek te gaan? Schrijf je dan zeker in via de groene knop! Aansluitend op de studiemarkt ben je van harte welkom om bij een glaasje gezellig bij te praten.  

Een oud-leerkracht neemt binnenkort contact met je op om verdere, praktische afspraken te maken.

Alvast dank voor je medewerking!

Klik hier om in te schrijven

Dreamday

Voor Dreamday worden mensen uit het werkveld naar school gehaald. Zo kan je te weten komen welk traject je kan volgen om later een bepaald beroep uit te oefenen. Je krijgt ook een beter zicht op wat een functie nu eigenlijk precies inhoudt of hoe het er in de praktijk aan toe gaat.