Deur naar de toekomst

Het laatste jaar op een middelbare school is heel bijzonder. Speciale gebeurtenissen kleuren het jaar en geven je de kans onvergetelijke herinneringen op te bouwen: de honderddagenshow, het Sintenfeest, de laatstejaarsreis, … Maar op het einde van dat jaar sta je (opnieuw) voor een belangrijke keuze. Wat nu?

De overstap naar hoger onderwijs wordt op onze school voorbereid met tal van initiatieven. Twee van deze initiatieven gaan afwisselend –zowel voor de vijfde- als de zesdejaars- om de twee jaar door: de studiemarkt en Dreamday.

Studiemarkt

Bij de studiemarkt krijg je de kans om in gesprek te gaan over je favoriete studiekeuze met studenten van die richting of net afgestudeerden. Zo kan je je door cursussen, boeken, planningen, … in te kijken een concreet beeld vormen van die richting.

Dreamday

Voor Dreamday worden mensen uit het werkveld naar school gehaald. Zo kan je te weten komen welk traject je kan volgen om later een bepaald beroep uit te oefenen. Je krijgt ook een beter zicht op wat een functie nu eigenlijk precies inhoudt of hoe het er in de praktijk aan toe gaat.