Op vrijdag 17 september ‘vierden’ we, samen met de basisschool, de STRAPDAG XL. Met de inhuldiging van de fietsstraat, een gezellige picknick op het dorpsplein, wedstrijdjes slowbiking, de uitreiking van prijzen van de ‘Pimp je fiets’-wedstrijd en de poging om de grootste WK-vlag te maken werd het een superfeestelijke editie. 

De dag begon gezond en lekker: wie met de fiets, het skateboard, de step, het openbaar vervoer of te voet naar school kwam, werd verwelkomd met een appeltje en applaus van het ontvangstcomité.

Tijdens de middagpauze trokken we naar het dorpsplein voor een gezellige picknick, waar de jeugddienst ook op popcorn trakteerde. De leerlingen van het lager en onze eerste graad kregen de eer om de fietsstraat mee in te huldigen en in te ‘strappen’. De lagere school liet ons de Strapdagdans zien en samen gingen we dan de uitdaging van Octopusplan aan om de grootste WK-vlag te maken. De leerlingen van de tweede en derde graad konden dan weer hun ‘slowbike’-skills demonstreren en zich meten met elkaar, een leerkracht en zelfs de burgemeester!

Voor de tweede keer werd ook de ‘Pimp je fiets’-wedstrijd georganiseerd: wie met de mooiste, leukste, grappigste en/of origineelst versierde fiets naar school kwam, viel in de prijzen.  En het moet gezegd zijn: jullie waren weer supercreatief!

Deze Strapdag XL was meteen ook het ideale moment om het startschot te geven voor onze fluocampagne. Enkele leerkrachten gaven het goede voorbeeld en lieten zich van hun meest fluorescerende kant zien.