Dat onze school heel wat sportievelingen telt, werd in de zomervakantie nog maar eens duidelijk! Er bereikten ons heel wat fijne vakantienieuwtjes over sportieve topprestaties…

In augustus namen een aantal leerlingen deel met hun dansgroep R&V Swagger Company (o.l.v. oud-leerlingen Phaedra Denolf en Femke Van Herck) aan het WK UDO Streetdance in Engeland Blackpool. Ze behaalden er een mooie podiumplaats en werden in de categorie u18 Novice (met 25 sterkte groepen) maar liefst 7de!
Proficiat Jinthe Coolens, Amelie Iterbeke, Aylene Smet, Erika Bonne, Femke Begijn, Emma Goethals, Zita Roegiers, Aster Goossens, Noa Diop, Pauline Vanwassenhove!!

Emiel Van Daele, leerling uit het vijfde jaar, behaalde deze zomer dan weer een knappe 11de plaats op het WK Cadetzeilen in Nieuwpoort en werd daarmee eerste Belg in het klassement, een fantastische prestatie tussen ervaren Australiërs en Argentijnen!

 

En dat Elina D’Hooghe (uit het vierde jaar) zich als een vis -of liever vlinder- in het water voelt, bewees ze deze zomer nog maar eens op het Belgisch Kampioenschap. Ze zwom maar liefst 5 medailles bij elkaar! Ze won brons op de 50m, 100m en 200m vlinderslag en samen met drie teamgenoten pakte ze goud op de 100m wisselslag en brons op de 200m. Een dikke proficiat!!