Als een trein gleed de eerste mand van het schooljaar voorbij… Met mondmaskers, afstand houden en ontsmetten verliep het begin van dit schooljaar best wel anders. Ook uitstappen staan voorlopig ‘on hold’. Toch viel er in de eerste maand al heel wat te beleven. In deze rubriek geven we je graag een maandelijks overzicht van wat er reilt en zeilt op SFE.

1 september: Een spannende nieuwe start voor onze eerstejaars…

14 – 18 september: Mooi weer in september schept mogelijkheden om openluchtklassen te organiseren. De leerlingen van 5HA trokken dan ook met plezier naar buiten en vertelden elkaar honderduit over hun favoriete boeken en ‘must reads’.

17 september: In diezelfde zonnige week viel Car Free Day. Dankzij de zon was het heerlijk picknicken en dansen op de speelplaats en de kleurrijke fietsen maakten deze dag helemaal compleet.

22 september: In het kader van de World Cleanup Day (op zaterdag 19 september) gingen de leerlingen van Science@sea ploggen in de omgeving van de school. Opgeruimd staat netjes!

26 september: Naar aanleiding van de Europese Dag van de Talen daagden we de leerlingen uit één of meerdere taalchallenges aan te gaan. Sommigen leerlingen en leerkrachten gingen individueel te werk, anderen pakten het klassikaal aan. Het leverde in elk geval fijne talige momenten op!

In 2A5 gingen ze de muzikale toer op. Bekijk hieronder hoe ze ‘hoofd, schouders, knie en teen’ in het Duits, Engels en Spaans zongen.

Klik hieronder om van enkele leerlingen van 6A een aantal basisbegrippen in gebarentaal te leren.

Van 1 tot 10 tellen in het Chinees? Geen probleem voor de leerlingen van 1A7! Bekijk hun filmpje hieronder.