Drie weken, zo veel tijd had de Poëzie Poes nodig om de winnaars te kiezen van onze poëziewedstrijd. Vorige vrijdag -nog net voor de corona-maatregelen van kracht gingen- ging een kleine delegatie van de Poëzie Poes langs in de klassen van de winnaars om hen in de bloemetjes te zetten. 

Dat het zo lang duurde, heeft onder andere te maken met de vele gedichten die we binnen kregen. Met maar liefst 42 inzendingen mogen we deze editie gerust een succes noemen. Bovendien waren het stuk voor stuk prachtige gedichten -er waren échte kunstwerkjes bij!- wat de keuze dan ook extra moeilijk maakte. In elke graad konden we twee leerlingen in de bloemetjes zetten. Want naast een prijs van de jury, was er deze keer ook een publieksprijs voor de leerlingen: op de opendeurdag op 7 maart kregen bezoekers de kans om per graad hun top drie aan te duiden.

Dank aan alle deelnemers! We hebben genoten van jullie gedichten. Maar laten we jullie niet langer in spanning houden, lees en geniet van de winnende gedichten.

Eerste graad:

Tweede graad:

Derde graad:

Leerkrachten: