Oktober, de maand waarin we in het onderwijs overschakelden naar code oranje. Maar laat dit herfstige kleur de activiteiten van de voorbije maand niet volledig overschaduwen. Dit was er te doen op school in oktober:

2 tot 10 oktober: Na de Europese Dag van de Talen eind september, begonnen we oktober met onze eigen taal in de spotlight te zetten. Tijdens de Week van het Nederlands gingen leerlingen in de lessen Nederlands creatief aan de slag met een aantal taaluitdagingen of organiseerden ze een heuse mini-boekenbeurs.

1 tot 10 oktober: Naar aanleiding van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid zorgden de leerlingen van het project Face to Face voor een mentale boost. Met lieve berichtjes en ‘opkikkerende’ boodschappen op kleurrijke post-itjes staken ze je een hart onder de riem bij elke blik in de spiegel. #samenveerkrachtig

9 oktober: Laat u niet misleiden door de foto’s! Hier is geen kookworkshop aan de gang, maar hier worden heuse pastabruggen gebouwd. De leerlingen van het seminarie wetenschappen gingen op de pastawerf ijverig aan de slag om de bruggen niet alleen esthetisch mooi, maar ook zo stevig mogelijk te maken.

22 oktober: Op de vooravond van Halloween lijkt SFE wel Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus te zijn! In het labo van mevrouw Maes voerden de leerlingen van 5TW ‘vlamproeven’ uit. Ze onderzochten welke invloed het verhitten van stoffen heeft op de elektronenmantel van atomen. En om de brandbaarheid van mengsels te onderzoeken, hadden de leerlingen 50 euro veil! In het labo kwam het er ongeschonden ook weer uit, maarreuh… Don’t try this at home!!

23 oktober: Op 23 oktober was het Dag van de Jeugdbeweging en dat was duidelijk te zien op de speelplaats.

30 oktober: Biden of Trump? Om te weten wie nu de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt, moeten we nog even wachten. Ook de leerlingen van 5 seminarie Taal en Cultuur voerden de voorbije weken zelf campagne om de meeste stemmen voor hun kandidaat te ronselen…