November startte met een verlengde herfstvakantie en na de vakantie was er dan ook deeltijds onderwijs vanop afstand voor de leerlingen van de tweede en derde graad. Toch kunnen we over drie eventjes verslag uitbrengen:

17 november: Met de aanplant van onze eigen ‘toekomstboom’ werd meteen ook het startschot gegeven voor de vergroening van de speelplaats. Een aantal leerlingen van 5C staken met plezier de handen uit de mouwen en hielpen -onder enthousiast applaus van hun klasgenoten én in aanwezigheid van de lokale pers- de vrijwilligers van Natuurpunt mee bij het planten van een Hongaarse eik.

Toekomstbomen zijn bomen die voldoende ruimte en verzorging krijgen om te kunnen uitgroeien tot
monumentale bomen van minstens 100 jaar. Zulke grote bomen zijn ideale airco’s, die zorgen voor de nodige verkoeling. Daarnaast zuiveren bomen de lucht, absorberen ze geluid en zorgen ze voor een aangename sfeer.

Deze plantactie is een eerste mooie stap in de fijne plannen van onze school om de speelplaats te vergroenen. De start daarvan was oorspronkelijk gepland in het voorjaar van 2020, maar door het coronavirus hebben we dit jammer genoeg moeten uitstellen. Uitstel is echter geen afstel, zoveel is nu wel zeker. Meer info over onze plannen kan je nalezen op de homepage van onze website of in de Facebookgroep ‘Mos 2020: Project vergroening speelplaats’.

18 november: Ook op een woensdagnamiddag durft er al eens een fikse brok chemie in de lucht te hangen op SFE… Deze 5 toppers uit het zesde jaar met een groot hart voor het vak (en de daarbijhorende leerkracht 😉) kwamen hun brein breken over de vragen van de eerste ronde van de Vlaamse Chemie Olympiade.

20 november: Hij komt, hij komt die lieve goede Sint… Ook dit jaar vierden de zesdes de komst van de Sint. Gezien de omstandigheden gebeurde dat anders en minder uitgebreid dan de voorbije jaren, maar de pizzatraditie tijdens de middagpauze werd in elk geval vrolijk voortgezet.