MOS: Project vergroening speelplaats

Vorig schooljaar gaf team Mos het startsein van het project ‘vergroening van de speelplaats’. Een eerste belangrijke stap in dit project was de aanplant van een toekomstboom. Op 17 november 2020 staken een aantal leerlingen van 5C met plezier de handen uit de mouwen en de schop in de grond. Onder enthousiast applaus van hun klasgenoten én in aanwezigheid van de lokale pers hielpen ze de vrijwilligers van Natuurpunt mee bij het planten van onze toekomstboom, een Hongaarse eik.

Toekomstbomen zijn bomen die voldoende ruimte en verzorging krijgen om te kunnen uitgroeien tot
monumentale bomen van minstens 100 jaar. Zulke grote bomen zijn ideale airco’s, die zorgen voor de nodige verkoeling. Daarnaast zuiveren bomen de lucht, absorberen ze geluid en zorgen ze voor een aangename sfeer. Zo’n boom mocht dus niet ontbreken op onze groene speelplaats!

Tijdens het voorbije schooljaar was team Mos ook in verschillende weekends en vakanties al zeer actief. Wilgentakken snoeien en verzamelen om er mooie afsluitingen mee te vlechten, bloeiende borders aanleggen voor de refter, het F- en het D-Blok, een houten vlonder rond de boom op het schorsplein bouwen… Aan plannen en enthousiasme geen gebrek!

Op onderstaand plan kan je zien hoe onze speelplaats er uiteindelijk veel groener zal uitzien.

Wil je op de hoogte gehouden worden en/of een handje toesteken, word dan lid van onze Facebook groep via deze link

MOS 2022: Project vergroening speelplaats

https://www.facebook.com/groups/622834091839940