Vorig semester hebben de derdejaars die het project ‘leren ondernemen’ volgden, hun actie afgerond. Dankzij hun verkoop van chocolademelk en brownies konden ze de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen -SAVE vzw een mooie cheque van meer dan €400 schenken.

Door Aliyah Tafa, 4B – project Reporter

Vorig semester hebben de derdejaars die het project ‘leren ondernemen’ volgden, hun actie afgerond. In dit project leerden de leerlingen hoe ze zelf een mini-bedrijf moeten runnen op een maatschappelijk verantwoorde manier, ze organiseren een aantal verkoopacties en de winst schenken ze vervolgens aan een zelf uitgekozen goed doel.

Het voorbije semester hebben ze gekozen om ‘Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE vzw’ te steunen. Deze organisatie biedt hulp, begeleiding en ondersteuning aan families die een kind zijn verloren in een verkeersongeval.

Met hun verkoop van overheerlijke chocolademelk en brownies verzamelden de leerlingen het schitterende bedrag van €448,47! Koen Van Wonterghem kwam langs in de klas om uitleg te geven over de organisatie en de winstcheque in ontvangst te nemen. Ze namen ook nog enkele foto’s waaronder eentje bij de herdenkingsboom, ter nagedachtenis van oud-leerlingen en alle anderen die we moeten missen.