“Ik ga op reis en ik neem mee…” Dat was het vertrekpunt van een leuke opdracht in de les P.O. De leerlingen ontwierpen hun eigen minibus om zalig mee rond te cruisen en raakten zo al even in vakantiestemming…

De opdracht ging als volgt: eerst en vooral maakte iedereen een lijst à la ‘ik ga op reis en ik neem mee’ naar een locatie naar keuze (warm of koud). Daarna pas kregen ze te horen dat ze dit alles in een busje moesten verwerken. Het busje getuigt van comfort en een duidelijke sfeer van eigenheid. Ze horen er de hele vakantie in te leven, dus het een ander voorzien was wel nuttig. Alles is ontworpen volgens het éénpuntsperspectief, aangezien ze de binnenkant van een ruimte gingen inrichten.

Hebben ze dus gekozen voor een koud land? Hoe zullen ze zich warm houden? Hebben ze gekozen voor een warm land? Hoe gaan ze zich wassen en opfrissen? En vooral wie nemen ze mee? Hadden ze hun vrienden opgeschreven? Hun huisdieren? Wat zijn hun dromen? Passies? Verwachtingen? De antwoorden op deze vragen vind je in hun ontwerpen terug. Alles straalt een eigen willetje en authenticiteit uit. Volgens ons zeer leuk om naar te kijken, maar oordeelt u vooral zelf!