Vorige donderdag en vrijdag brachten onze derdejaars een taalbezoek aan Luik. Ze konden er genieten van heel wat gevarieerde activiteiten en kregen er een zalig warm taalbad als toetje bovenop.

Op dag 1 stond een op maat gemaakt bezoek op het programma. De wetenschappers trokken naar het Aquarium-museum, de economen gingen in gesprek met de bedrijfsleidster van bakkerij ‘Une Gaufrette Saperlipopette’, de latinisten bezochten het Archéoforum, waar ze o.a. de funderingen van de oude kathedraal en de resten van een oude Gallo-Romeinse villa konden zien en de leerlingen van Humane wetenschappen en Moderne talen ontdekten de kunstwerken van het Trinkhallmuseum. Een boottochtje op de Maas was de gepaste afsluiter van deze fijne dag.

Op dag 2 stond het Franstalig team van taalorganisatie Roeland klaar om onze leerlingen onder te dompelen in een zalig warm taalbad. Via enkele creatieve activiteiten werden ze gemotiveerd om de Franse taal in te oefenen en hun mondelinge taalvaardigheid te bevorderen. Of het een heerlijke tweedaagse was? Laat de foto’s deze vraag maar beantwoorden of bekijk dit filmpje! 😉