December = examenmaand, weinig nieuwtjes te melden, zou je dus denken. Toch kunnen we jullie op mooi beeldmateriaal trakteren van een aantal projecten uit de eerste graad:

1 december: De leerlingen van 2A5 organiseerden in het vak ‘moderne talen’ een landenbeurs. De voorbije weken dompelden ze zich onder in de cultuur en tradities van verschillende landen. Het resultaat van dit project was te bewonderen in een heuse landenbeurs waar bezoekers meer te weten kwamen over Marokko, de VS, de Bahama’s, Congo en Curaçao. En dit allemaal in de officiële taal van het land in kwestie (Engels, Frans of Nederlands). Een waar creatief, culinair en talig spektakel!

 

1 december: De leerlingen van 2A3 lieten zich de voorbije weken van hun STEMmigste kant zien. In het vak STEM-wetenschappen ontwierpen ze met het programma Inkscape en een lasercutter de prachtigste kistjes. Begin deze maand konden ze de resultaten van hun harde werk showen. Met een mooie strik errond liggen deze kunstwerkjes te pronken onder de kerstboom.

 

7 en 8 december: Het waren spannende tijden voor onze STEMmers deze week: tijdens een Lego Mindstorms rally kregen ze twee lesuren de tijd om hun robotjes te programmeren en een parcours zo ver en foutloos mogelijk af te leggen. Alle deelnemers zetten puike prestaties neer en de winnaars kregen eeuwige roem en een mooie medaille mee naar huis. Proficiat!