Op donderdag 17 september, midden in de Week van de Mobiliteit, was het Car Free Day. Een ideaal moment om stil te staan bij de manier waarop we ons van huis naar school, winkel of sportclub verplaatsen. We riepen onze leerlingen en leerkrachten dan ook massaal op om de auto thuis te laten en #goedopweg te gaan. Dankzij een aantal bijzondere activiteiten kon iedereen genieten van een gezellige middagpauze.

Zo veel mogelijk leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel met de fiets, te voet of het openbaar vervoer naar school krijgen, dat was het doel van deze actie. Wie dat deed, kreeg bij aankomst een gezonde beloning. En aan onze oproep werd massaal gehoor gegeven: bijna 500 appels konden we uitdelen. Top!

Maar daar hield het niet bij op. Dit schooljaar daagde het MOS-team (Milieuzorg op school) onze fietsende leerlingen uit hun fiets te ‘pimpen’. De leerling met de mooiste, grappigste of origineelst versierde fiets won een toepasselijke prijs. En wat een vrolijke parade van kleurrijke fietsen kregen we te zien! Daar eentje uit kiezen was dan ook een aartsmoeilijke opdracht. Maar uiteindelijk viel de jury, mevrouw Van Nieuwenhuyze en mevrouw Weymaere, het meest voor de charmes van een heerlijke flamingo-fiets.

Tijdens de middagpauze kon iedereen gezellig picknicken op de parking, tussen de fietsen of op het schorsplein. Leerlingen van de eerste graad konden bovendien hun fietstalent demonstreren in een wedstrijd ‘slowbiking’ en als klap op de vuurpijl werd iedereen uitgenodigd samen met de leerkrachten de beentjes te strekken op de tonen en beats van Jerusalema.

Maar we maakten het die dag ook even stil om twee verkeersslachtoffers te herdenken, oud-leerling Maxim Van Haute en Vadet Hyusein, broer van een van onze leerlingen.