Project Description

Artistiek project: Drukkunst

Doel / Eindresultaat ?

In dit project ontwerpen, maken en bedrukken we posters, kaartjes, textiel (t-shirts en zakken), papier. We maken een persoonlijke stempel. Het resultaat? Unieke en persoonlijke resultaten/ontwerpen!
Een leuk extraatje: sinds schooljaar 2019-2020 hebben we een  zware drukpers op school die we kunnen gebruiken voor diepdruk!

Wat leer je?

Je leert verschillende grafische druktechnieken kennen en je zal hier volop mee kunnen experimenteren. Zo zal je leren werken met: linosnede, kartondruk, monotype, materiaaldruk, ets, houtsnede, zeefdruk, frottage en stempel.

Wat doe je?

  • Er zal gedrukt worden met drukinkt en met textielverf op papier en textiel.
  • De formaten van je werken bepaal jezelf! Dat kan variëren van bijvoorbeeld een kleine linosnede op A4 tot een kartondruk op A0-formaat.
  • Het is de bedoeling dat je gaat experimenteren met kleuren, technieken, afmetingen, vormgeving,… en zo je eigen, persoonlijke stijl ontwikkelt. We gaan krassen, snijden, knippen, timmeren met een beitel om je eigen resultaten vorm te geven.

Hoe ziet de namiddag er concreet uit?

Eerst zal je een demonstratie krijgen van de aan te werken druktechniek. Handige tips en trucs zullen je uitgelegd worden, waarna je vervolgens zelf aan de slag kan gaan. Je krijgt telkens de tijd om alle technieken uit te proberen en je ontwerpen uit te voeren. Op het einde van het project volgt een presentatie/tentoonstelling aan je projectgenoten. Misschien kregen sommige van je beelden een diepere persoonlijke betekenis of misschien net een commerciële of dan weer een beeld om het beeld?

Terug naar het overzicht