Project Description

App je er zin in?

Doel / Eindresultaat ?

Apps. Je hebt ze in alle maten en kleuren. Standaard geleverd op je smartphone of tablet of al dan niet gratis downloadbaar. Via dit project krijg je inzicht in de concepten van programmeren. We bekijken hoe apps gemaakt worden en analyseren en reconstrueren reeds gerealiseerde projecten. Maar hét ultieme doel van deze lessenreeks? Je eigen app maken!

Pim-pam-pet :

Een woordspel waar gebruikers zo vlug mogelijk een woord moeten raden dat te maken heeft met een gegeven thema en dat moet beginnen met een gegeven letter. De spelers moeten eerst hun namen ingeven en er kunnen punten toebedeeld worden.
Ontworpen door Rob De Kesel in het kader van een schoolproject rond het ontwikkelen van apps, met behulp van MIT App Inventor. Deze app is ontwikkeld voor educatieve redenen en om leerlingen te prikkelen en te motiveren om zelf apps te ontwikkelen en om te leren programmeren.

Wat leer je?

Wat doe je?

  • Werken met het programma : MIT App Inventor 2
  • Kleine projecten realiseren en uittesten (elke les maak je zeker één app)
  • Brainstormen over je eigen app
  • Andere apps analyseren

Hoe ziet een namiddag er concreet uit?

Deze reeks bestaat enerzijds uit theorielessen, anderzijds uit praktijk. In de les bekijken we hoe MIT App Inventor 2 werkt: wat zijn de mogelijkheden/moeilijkheden? Hoe deel je je apps met vrienden? Wat zijn de basisconcepten die gebruikelijk zijn bij programmeren? In het praktijkgedeelte gaan we zelf aan de slag: we analyseren, realiseren, testen kleine projecten uit en maken ze na. We maken en programmeren ook zelf iets. Mogelijks staat er ook een buitenactiviteit met gps op het programma, op basis van een zelfgemaakte app.

Terug naar het overzicht

  • Je leert werken met MIT App Inventor 2, een programma dat blokken code als basis gebruikt, net als Scratch.
  • Bovendien leer je door te creëren: aan de hand van het realiseren van projecten leer je de werking van de App Inventor. Ondertussen doe je ook inspiratie op voor het maken van je eigen app.
  • Tot slot deel je zelf gemaakte apps met je vrienden. Zij kunnen dan gebruik maken van jouw originele app.